ANIMO '77

EEN ZWEMCLUB VOOR JONG EN OUD

Hoe komt het dat zwemmen zo gezond is?
Zwemmen is goed voor je spieren.
In het warme water functioneren (stijve) spieren veel beter. Ze ontspannen door de bewegingen die je in het water maakt. Sporten op het droge vergt veel meer van je spieren. Ook wordt zwemmen aangeraden voor mensen met rsi-klachten. Je lichaam voelt soepeler aan, doordat spieren en gewrichten zich ontspannen. Je gebruikt ze op een niet belastende manier.
Zwemmen stimuleert de geestelijke ontspanning
Voor mensen met veel stress en gespannen spieren is zwemmen ook een zeer geschikte sport. Achteraf voel je jezelf helemaal ontspannen.
Zwemmen is goed voor je hart en je longen.
Je ademcapaciteit wordt steeds groter, waardoor je langere afstanden kunt zwemmen.
Is zwemmen goed wanneer je wilt afvallen?
Zwemmen is hiervoor zeer geschikt. Veel mensen willen namelijk te veel in te korte tijd doen. Dit gebeurt vooral bij korte explosieve sporten, zoals fitness en hockey. Je lichaam verbrandt dan koolhydraten in plaats van vetten. Je verbrandt vetten door aan duursporten te doen, zoals zwemmen. Een gezonde sport met vele voordelen. In dit artikel gaan we dieper in op één voordeel: het afvallen. Zwemmen is een geschikte sport om gewicht te verliezen.

Vooral voor mensen met
overgewicht is zwemmen een gezonde en verstandige manier om af te vallen. Het lichaamsgewicht wordt als het ware gedragen door het water. Gewrichten en de wervelkolom worden hierdoor minder belast.

 

Bron: healthylives